Praktiske tips

Hjælp! Bøjlen stikker ud af bh’en

3108 views 1. november 2018 1. november 2018 13

De fleste har nok prøvet det mindst én gang, og sikkert også flere. Bh’en er gået ud af facon i den ene skål, og der stikker noget ud i den ene side. Hvad så nu?

Det handler naturligvis om at bøjlen er gået ud gennem siden på bh’en. Sikke noget rod. Det sker altid på den bh man er mest glad for, og altid på et tidspunkt hvor det bare ikke måtte ske. Har man opdaget det for sent, og er komet hjemmefra, kan det god være et stort problem. Det er svært at gøre noget ved på farten. Man kan gøre noget ved det derhjemme, men lad os først se på hvad det er grund til at bøjlen stikker ud.

 

Når bøjlen i bh’en stikker ud er der sket én af 3 ting

Enten har du simpelthen køb en alt for billig bh, der ikke kunne holde det den lovede. Har du en stor barm (og det har du sikkert hvis du bruger en bøjle bh), så kommer der stort pres på bøjlen, når den arbejder med at holde brysterne på plads. Det er en stor belastning der sker for bh’en hver eneste dag man bruger den. Er bh’en for billig, og i en dårlig kvalitet, vil den slet ikke kunne holde i længden, og så bliver den billige bh lige pludselig en dyr fornøjelse.

Det kan også være at du har vasket din bh forkert. Det er faktisk den største grund til, at man oplever, at bøjlen stikker ud. De fleste kyler blot deres bh i vaskemaskinen sammen mad det andet undertøj man også skal have vasket. Det er så dejligt nemt, og det er også godt for miljøet at fylde maskinen op. Det er bare en rigtig dårlig idé for bh’en, og den bliver hurtigt slidt, der hvor enderne på bøjlen sidder. En lille hjælp er at bruge en vaskepose, men det er stadig rigtig hårdt for bh’en at komme i maskinen. På enderne af bøjlerne sidder der nogle gummi-dutter, der skal forhindre bøjlerne i at stikke ud. Disse gummidutter bliver langsomt opløst af det varme vand i vaskemaskinen, og når de er væk, har vi balladen.  Det bedste råd er at vaske bh’er i hånden. Det forlænger levetiden med mange år, hvis du har købt en god bh.

Her har bh’en siddet fast i vaskemaskinen. Bøjlen er blevet så varm at stoffet er smeltet omkring.

Sidst men ikke mindst kan det være at din bh blot er blevet så gammel, at der ikke er mere at gøre. Alt har en levetid, og det gælder også for bh’er. Det første der sker når en bh bliver for gammel, er at det svageste led ryger sig en tur. Det svageste led er naturligvis, der hvor bøjlen slutter. Ved du også med dig selv, at du har haft den bh rigtig længe, er den stikkende bøjle et sikkert tegn på, og det nu er tid til at købe ny.

Kan man reparere bh’en?

Hvis nu bare man elsker den bh, og man for alt i verden ikke vil af med den, så kan man jo lige så godt gøre et forsøg på at redde den. Man har jo ikke noget at tabe.

Du skal have en symaskine, for at det skal have en chance for at holde. Bøjlen sidder normalt fast i en lille lomme. Kan du fjerne den gamle, vil der være bedre plads til den nye. Nu skal du have et lille stykke stof du kan lave den nye lomme af. Det skal være rektangulært og du skal starte med at sy den ene halvdel fast, så det bliver godt fæstnet til bh’en. Herefter skal du presse bøjlen hen til det fæstnede stykke, og folde resten af stoffet henover, så du får en lomme. Denne skal nu syes sammen i siderne, og gerne henover bøjlen også. Så skulle den gerne sidde hvor den skal.

Hvor godt det holder, komme an på den lomme du nu har lavet, og hvor godt den kan sidde fast på bh’en. Under alle omstændigheder, har du nu udskudt udskiftningen af din (måske) yndlings-bh. Du skal dog nok indstille dig på at finde en anden bedste ven, i en kommende fremtid. Måske skal du på samme tid få taget mål, og se om du stadig skal have den samme størrelse. Kroppen ændre sig hele tiden, og skal du alligevel ud og købe ny bh, kan du lige så godt få en der passer til dig og din krop.

Was this helpful?