Praktiske tips

Hvordan vasker man en bh i hånden?

432 views 25. januar 2022 25. januar 2022 3

En god bh er grundlaget for et outfit, en kilde til støtte og komfort hele dagen. Når en bh er lavet godt, er det bogstaveligt talt en præstation af design og ingeniørkunst. For at få dine bh’er til at føles, fungere og se deres bedste ud så længe som muligt, skal du passe ordentligt på dem.

De fleste bh’er bør vaskes efter cirka fire ganges brug, eller oftere, hvis du har en særlig svedig dag. Sports bh’er bør vaskes – eller i det mindste skylles med varmt vand – efter hver træning. Ingen bh holder evigt. Men i betragtning af at de sidder direkte på din krop i timevis ad gangen – og kan koste lige så meget som et par pæne trådløse øretelefoner – hvorfor så ikke behandle dem godt?

Dette har du brug for

Tøjvaskemiddel: Uanset om du håndvasker eller maskinvasker dine bh’er, anbefaler vi at bruge et mildt vaskemiddel såsom Soak. For de fleste bh’er er ethvert flydende vaskemiddel dog fint.

Tørrestativ, clips eller tørresnor (valgfrit): Det er vigtigt at lufttørre dine bh’er, og vi foreslår, at du bruger det robuste og rummelige Everyday Home Heavy Duty-tørrestativ.

Så lang tid tager det at vaske

Det tager 5 til 10 minutter at håndvaske bh’er, og det tager 45 til 90 minutter at maskinvaske dem. Uanset hvad, har bh’er brug for tid til at lufttørre – fra 45 minutter op til en hel dag, afhængigt af stoffet og tørreforholdene.

Håndvask af bh’er

Den bedste måde at vaske bh’er og andet sart tøj på er i hånden med et mildt rengøringsmiddel. Så længe dine bh’er ikke indeholder silke- eller uldfibre, er det sikkert at bruge et hvilket som helst flydende vaskemiddel til at håndvaske dem.

For at starte skal du tilføje en spiseskefuld vaskemiddel til ca 4L koldt vand. Lad dine bh’er trække i cirka 15 minutter, før du skyller dem under koldt vand. Knyt forsigtigt dine bh’er for at vride overskydende vand ud, og lad dem derefter lufttørre.

Hæng dem op til tørre

Uanset hvordan du vælger at vaske lingeri, bør du altid – altid – lufttørre det. En tørretumblers ru og tørre bevægelse kan vride, filtre, strække eller forvrænge formen på båndet, remmene eller kopperne. Og det kan endda få en bøjle til at springe ud af sin plads.

Vi kan godt lide et harmonikatørrestativ eller vasketøjshængende clips, fordi de er superkompakte og holdbare nok til hverdagsbrug. Hvis du også vil organisere nogle andre ting i dit vaskerum eller krog, kan vi godt lide IKEAs Råskog-vogn til at hænge et par små beklædningsgenstande op til tørre. Til rejser sværger vi til en flex-line, som giver dig mulighed for at skylle og tørre et par tøjartikler på et hotelværelse eller i en autocamper på en lang tur.

Opbevar bh’er som dyrebare arvestykker

Opbevar bh’er lodret og indlejret i hinanden. Dette forhindrer dem i at blive krølle eller blive misformet, og det vil få dem til at se ud og føles som nye i længere tid.

Was this helpful?