Praktiske tips

Kan man svømme i sports bh?

211 views 19. januar 2022 3

Vi har fået en del spørgsmål vedr. svømning i en sports bh. Når nu man har fundet en god sports-bh og gerne vil bruge den til svømning, er det så en god eller dårlig idé?

Lad os lige starte med at slå én ting fast. Det er på ingen måde nemt at finde en god sports-bh. De fleste sports-bh’er er egentlige blot sports-toppe, og har ikke rigtig noget med en bh at gøre. Det er blot blevet et ord man bruger i flæng, og det er lidt en skam, for det snyder rigtig mange.

En sports-top er en kort top der dækker barmen. Den er oftest lavet i en meget elastisk kunstmateriale, og har ikke en decideret praktisk funktion, andet end den forhindrer dig i at være topløs. Den har næsten ingen hold, men er en ekstra sikkerhed, hvis t-shirten f.eks. har en meget dyb udskæring. Man ser nogle gange kvinder der tager 2, 3 eller flere sports-toppe på for at få bare lidt hold til barmen. Det er ikke en god idé overhovedet. Bare lad være.

En rigtig sports-bh derimod, har intet med en top at gøre. Det er som navnet antyder, en bh man kan bruge til sport. Netop fordi den har et ekstra godt hold, i forhold til en almindelig bh. Det har du brug for når du dyrker sport. Så er det vigtigt at barmen bliver holdt på plads, og har du en stor barm, stiller det store krav til bh’en. At holde en stor barm på plads, er i sig selv en stor opgave. Lægger du så fysiske aktiviteter oveni, kræver det altså et helt specielt produkt, at klare den opgave.

Derfor har man udviklet sports-bh’en, en speciel bh til sport. Den er lavet af kunststof på ydersiden, men lad dig ikke narre af det. Indeni sidder specielle stykker materiale der holder barmen på plads og trykker den ind mod kroppen. Den giver dig mulighed for at hoppe rundt, uden at barmen gør det samme.

Har du en ekstra stor barm, kan du med fordel få en sports-bh med bøjle, præcis som man kender det fra almindelige bh’er. Det kan være sidste mulighed, hvis intet andet kan give dig det hold din barm har brug for. Den giver dig din barm et stærkt jerngreb, så du kan hoppe rundt som spiderman, uden at blive ramt i hovedet af vildfarende meloner.

Er du kommet så langt, er du nu ikke længere i tvivl om hvad en sports’bh er, og hvad en sports-bh ikke er. Tilbage står så spørgsmålet:

Kan man svømme i en sports-bh?

Svaret er ja. Du kan godt svømme i en sports-bh. Men hvorfor i al verden vil du det? Når nu du har gjort dig besværet med at jagte den helt perfekte bh der passer til din barm, og investeret den sum penge, som en god sports-bh nu koster. Hvorfor vil du så ødelægge hele gevinsten ved at komme den i klorvand?

Klorvand er dårligt for stort set alt, lige bortset fra at holde vand rent. Klor bleger og ødelægger fibrene i dit tøj. Det er også usundt for din hud og hår, men det er en anden snak. Selv badetøj har ikke godt af klorvand, og det ser man ofte ved hyppigt brug. En sports-bh vil også blive hurtigt ødelagt ved at blive gennemvædet af klorvand. Måske ikke de første par gange du gør det, men over tid vil den ikke kunne holde til det.

Det er faktisk det samme som at vaske sine bh’er i vaskemaskinen. Man kan godt gøre det, men man bør ikke. Levetiden bliver helt enkelt forkortet betydelig, og det vil de fleste synes er synd.

Har du nu fundet ud af at det er en dårlig idé at svømme i en sports-bh, og samtidig fået lyst til at købe en rigtig en af slagsen, så kan du f.eks. finde rigtige sports-bh’er i flere priskasser her.

Was this helpful?