Guides

Hvordan måles bh størrelse?

730 views 6. september 2018 1. november 2018 4

Sådan måler du den rigtige BH størrelse.

Er du usikker på om du har den rigtige størrelse BH? Har du ikke rigtig styr på din barm? Gør det ondt når du tager din BH af? Ja så bør du læse med her, og få helt styr på målene og begreberne.

Når man taler om en BH størrelse, er der 2 måleenheder. Omkreds og skålstørrelse.
BH omkreds handler om hvor stor du er rundt om livet, lige under dine bryster.
Skålstørrelsen, er størrelsen på dine bryster. Altså hvor langt dine bryster stikker ud fra kroppen.

 

1. Første step er at få dig målt.

Du skal bruge: En blyant, et stykke papir, et målebånd, en lommeregner og et flag. Flaget er til sidst, hvor du kan fejre at du nu kender din præcise BH størrelse.

Stil dig ret op og mål dig selv rundt om livet, lige under dine bryster. Hvis det viser sig at være en større udfordring, kan din mand, kæreste eller veninde måske hjælpe. “Skat – kan du ikke lige komme og holde mine bryster?”. Den virker hver gang. Noter tallet på dit stykke papir, og gå til næste skridt.

Nu skal der igen måles rundt om livet, men denne gang skal du måle oven på brysterne. Der hvor omkredsen er størst. Ikke noget med at stramme til, så brysterne næsten bliver skåret over. Det skal være det reelle mål. Noter tallet, og gå videre.

 

2. Så skal der regnes.

Det her er et avanceret regnestykke, så måske du skal finde lommeregneren frem nu. De 2 tal skal nemlig trækkes fra hinanden, så det er knappen med den lange streg vi skal have fat i. Målte du 80 cm under brystet og 100 cm over brysterne ser regnestykket således ud:

100-80 = 20

Nu kan vi slå op i nedenstående tabel, for at finde skålstørrelsen.

12 cm = A
14 cm = B
16 cm = C
18 cm = D
20 cm = E
22 cm = F
24 cm = G
26 cm = H
28 cm = I
30 cm = J
32 cm = K
34 cm = L
36 cm = M

Her skal man have øjnene med sig. Vi skal finde 20 og se på bogstavet ud for det. Her finder vi E, hvilket er den skålstørrelse vi er kommet frem til. Omkredsen har vi allerede målt til 80 cm, så den korrekte BH størrelse i dette tilfælde er… fanfarer: 80 E.

 

Og hvad sker der så nu hvor du kender din rigtige BH størrelse? Dine bryster kommer til at sidde bedre, og det kan du både selv mærke, og det kan tydeligt ses af andre. Din barm kommer til at sidde hvor den skal, og det giver alt andet lige, en meget flottere barm. Nu kan det være du skal til at ud og købe nyt tøj, for du vil måske rigtig gerne vise den flotte kavalergang du har fået. Det kan også være at du får lyst til at gå en tur ind i byen, for at mærke at dine bryster nu sidder hvor de skal, uden at hoppe og danse ude af kontrol.

På et tidspunkt bliver det hverdag, og du vil glemme hvor godt din BH sidder. Kommer du en dag til at tage en gammel BH på i en forkert størrelse, vil du dog ikke være i tvivl. Den korrekte størrelse bh er det eneste rigtige fremover.

Was this helpful?