Guides

3 typiske fejl ved en forkert bh

1824 views 25. oktober 2018 1. november 2018 6

Over halvdelen af alle kvinde bruger en forkert bh. Er du helt sikker på at du bruger den rigtige bh?

Måske har du helt styr på din cup størrelse og din omkreds. Ellers kan du finde en guide til hvordan man finder den rigtige bh-størrelse her. Det er dog stadig ikke en garanti for at du har den rigtige bh, da modellerne er forskellige og sidder forskelligt. Hvordan kan man så være sikker på at have den rigtige bh? Vi prøver at gå i dybden her og se på de 3 typiske fejl der indikere at du har en forkert bh.

1. Bøjlen sidder forkert

Nogle kan ikke undvære en bøjle-bh, andre kan ikke fordrage den. Bøjlen i bh’en er til for at stive af, og give ekstra støtte og hold. Den løber under skålen og op langs hver side. Hvis den sidder forkert kan den gnave meget ind i siden, og det kan være rigtig ubehageligt, og gøre ondt ved længere tids brug.Hvis den føles ubehagelig, og sidder og gnaver, er det oftest fordi man har en forkert bh model eller fordi bh’en ikke er konstrueret rigtigt.

Her starter bøjlen rigtigt, hvor brystet også starter.

Dem der bruger bøjle-bh er oftest dem med en stort barm. Det stiller nogle store krav at lave en bh til en stor barm, og det er bestemt ikke alle producenter eller mærker der er gode til det.Den side af bøjlen der vender ind mod armhulen, skal starte hvor brystet starter. Kommer den hen på siden af brystet, vil den gnave sig ind og gøre ondt. Man kan nemt have en bh med den rigtige skål og omkreds, og stadig have bøjlen til at sidde forkert. Så har man at gøre med en producent der ikke forstår sig på at lave bh’er i store størrelser. Pris og kvalitet hænger bestemt sammen, og det betyder også noget for pasform.

2. Midterstykket ikke når ind på brystbenet

Hvis midterstykket hvor bh’en samles ikke følger brystet og sætter sig helt ind til brystbenet, har vi igen at gøre med en dårlig pasform. Nogle har så store bryster at der skal laves helt specielle bh’er til dem, men det er langt de færreste. De fleste vil kunne finde en bh, hvor midterstykket følger og støtter brystet, hele vejen ind.

3. Der kommer bryst ud under bh’en

Her er bh’en spændt i de yderste hægter, der er den rigtige position for en ny bh.

Omkredsen på bh’en skal passe til din krop. Den skal sidde til, og ikke være for løs. Når man køber en ny bh, skal omkredsen være så lille, at man kun kan benytte sig af de yderste hægter. Efterhånden som bh’en giver sig over tid, kan man stramme op, ved at benytte de inderste række hægter. Hvis der kommer bryst ud under bh’en, tyder det på at omkredsen ikke passer. Enten skal du stramme den op via hægterne (hvis der stadig er flere rækker tilbage), eller også skal du have en ny bh, med en mindre omkreds.

 

Nu skulle du gerne være lidt bedre klædt på til at vurdere om du har en bh der passer til din barm, eller om du skal ud og se dig om efter nogle nye bh’er.

 

 

Was this helpful?