Guides

Sådan finder du din rigtige BH størrelse

487 views 19. marts 2018 31. oktober 2018 10

Sidder den rigtigt?

Det er ikke altid lige nemt at finde og købe en bh i den rigtige størrelse. Omkring 70% bruger den forkerte bh størrelse, hvilket kan have betydning for kropsholdningen og være skyld i b.la skuldersmerter, hovedpine og rygproblemer.

Den mest almindelige fejl er, mange tror det er bh’ens stropper der skal holde barmen oppe. Derfor vil de stramme stropperne for meget, hvilket kan føre til overnævnte problemer og smerter. Det er omkredsen og skålene der har den største betydning for at bh’en sidder ordentligt og støtter som den skal. Den rigtige størrelse bh kan forbedre ens kropsholdning væsentligt, give god støtte hele dagen og aflaste ryggen så man undgår smerter og ubehag. Derudover sidder tøjet også bedre når man har en god bh på, og der ikke er noget der strammer eller snærer, den føles bare helt naturlig at have på.

For lille BH

For lille BH

Her har Curvii modellen fået en bh på der er for lille. Det kan ses ved at skålen ikke er stor nok til at kunne rumme hele brystet, så der kommer en bule hen over skålen. Der er også risiko for hun vil få skuldersmerter, da stropperne strammer for meget.

Den rigtige BH størrelseDen rigtige BH størrelse

På disse billeder har Curvii modellen fået den korrekte størrelse på. Skålstørrelsen passer, så hele brystet kan være der og der ikke kommer nogle uønskede buler ud over skålen. Men denne størrelse får modellen også den rigtige støtte og slipper for skuldersmerter, da bh’en sidder som den skal.

 

Sådan måler du dig

Hvordan finder man så den rigtige størrelse bh? Det gør man ved at tage et målebånd og måle sin barm forskellige steder. Stå med ret ryg og træk vejret roligt. Få eventuelt en god veninde eller ven til at hjælpe, da det kan være lidt svært at gøre selv.

Guiden er kun vejledende, det kan være det er nødvendigt man prøver forskellige modeller, eller tager i en butik og bliver målt af en professionel før man finder det helt perfekte match.

Man starter med at måle sin omkreds. Den måler man lige under barmen, målebåndet skal strammes let til, men man skal kunne trække vejret ubesværet. Rund det målte tal op eller ned til nærmeste tal der kan deles med fem, 85 90 95 osv. Bh’erne fra Plaisir er ofte mere elastiske, så lige ved dette mærke anbefales det at man trækker 5-10 cm fra det tal man får ved målet af omkredsen.

Find omkredsen til din BH størrelse Find omkredsen til din BH størrelse

Skålstørrelsen finder man ved at måle sig rundt om barmen der hvor den fylder mest. Man skal holde målebåndet relativt løst, så man ikke trykker brysterne ind. Målebåndet skal sidde i samme højde hele vejen rundt om kroppen.

Find Skålen til din BH størrelse Find Skålen til din BH størrelse

Derefter tager man det tal man fik fra barmen, og trækker det tal man fik fra omkredsen fra.

Forskellen på de to mål giver et tal, der er vejledende for hvilken skålstørrelse man skal have.

< 12 cm. = A
12-14 cm. = B
14-16 cm. = C
16-18 cm. = D
18-20 cm. = E
20-22 cm. = F
22-24 cm. = G
24-26 cm. = H
26-28 cm. = I
28-30 cm. = J
30-32 cm. = K
32-34 cm. = L
34-36 cm. = M

Så hvis man har en omkreds på 100 cm og et skålstørrelse mål på 120 cm vil regnestykket se sådan ud:

120-100 = 20 cm, så det vil svare til en bh i størrelse 100 E.

Men husk at dette kun er vejledende og man skal tage højde for hvor ens bryst starter. Der kan være stor forskel på hvordan brystet sidder, og hvor det starter på kroppen, selvom målene er de samme. Det har betydning for skålstørrelsen. Hvis brystet starter ude på siden af kroppen (under armhulen) så skal skålstørrelsen være større end hvis brysterne starter længere inde.

Som eksempel er billederne af vores Curvii model.

img_3128 img_3127

Hun har en omkreds på 105 cm og hun måler 124 cm omkring brysterne. Hun har her en bh fra Plaisir på, derfor trækkes der 10 cm fra målet af omkredsen, da de som nævnt er mere elastiske end andre mærker.

Omkreds mål: 105 – 10 = 95

Skålstørrelse: 124 – 105 = 19 (E skål)

Ud fra vejledningen skulle modellen bruge en bh i str. 95 E. Men hun bruger en str. 95 F, det er fordi hendes bryst starter lidt ude på siden af kroppen.

Sådan kommer BH’en til at sidde perfekt

Der kan være ting der lige skal justeres lidt før bh’en sidder fuldstændigt perfekt. Her er en lille tjekliste man kan gennemgå hvis man synes der er lidt problemer med størrelsen, selv efter man har taget sine mål.

Båndet omkring kroppen: Det skal sidde stramt og glat uden at være ubehageligt. Det skal sidde i samme højde hele vejen rundt. Når man køber en ny bh skal den kunne lukkes i den yderste hægte, så kan man altid stramme lidt til hvis materialet giver sig når den har været i brug.

Skålene: De skal ligge pænt hele vejen hen over barmen, og hele brystet skal kunne passe ned i. Hvis skålene er for små kan der ske det at brystet buler ud over skålen i siden eller i toppen (se eventuelt billede af Curvii modellen længere oppe).

Stropperne: De skal justeres og strammes, men ikke for meget så de gnaver sig ind i skulderen. Man skal også holde øje med at man ikke strammer dem så meget så bh’en ryger op bagpå, hvis man kan det så er omkredsen for stor.

Bøjlen: Den skal have den rigtige bredde og følge kroppen hele vejen igennem skålen. Den skal ligge tæt ind til kroppen, og ikke genere nogle steder.

Alle har brug for den rigtige størrelse når det gælder bh’er, men især større kvinder da de oftere har en tungere barm og derfor har brug for meget støtte. Det undertøj der forhandles hos Curvii har kvalitet, komfort og pasform som prioritet, men har samtidig smukke og feminine detaljer så der er noget for enhver smag.

Se hele udvalget af undertøj i store størrelser på Curvii

Was this helpful?