Praktiske tips

Hvordan undgår man svedige bryster?

2934 views 25. marts 2018 1. november 2018 14

Fra gennemblødte bh’er, der skal vaskes i slutningen af ​​hver dag, til stygge våde pletter på skjorter og kjoler, kan sved under brysterne være en gene, for ikke at nævne, at det også kan være lidt pinligt. (Alt dette sved kan faktisk lære dig en overraskende mængde om dig selv og dit helbred).

Mens alle kvinder oplever sved under brysterne på et tidspunkt, er det mest almindeligt blandt kvinder med store eller ptotiske (løse/hænge) bryster, siger Professor ved New York University Langone. “Et overhæng af hud har tendens til at blive svedig,”. Ikke alene er denne almindelig irriterende, varme, fugtig hud en ideel yngleplads til bakterie-, svampe- og gærinfektioner, som kan vise sig i form af et ubehageligt udslæt.

En sports-bh er kun til når du dyrker sport.

Vælg den rigtige bh (hint: det er ikke en sports bh).

Du køber sved transporterende træningstøj og bære bomulds toppe på varme sommerdage, så hvorfor ville du ikke vælge en bh, der er lige så åndbar? “Ofte er sportsbørerne for tykke, hvilket kan føre til ekstra sved under brysterne. Bryster, der strækker sig ned mod maven, kan også fremme sveden,” siger Hazen. På den anden side kan tynde, blonde, net bh’er eller dem lavet af let bomuld bidrage til at reducere sved, siger Hazen.

BH’er med kølelinjer er også værd at gå efter, da de kan hjælpe med at absorbere fugtigheden, siger Shereene Idriss, MD, en kosmetisk dermatolog i New York City.

Brug antiperspirant – ja, under dine bryster!

Selv om det kan virke underligt at anvende et antiperspirant andet sted end dine underarme, virker det, siger Hazen. “Antiperspirant kan bruges overalt – på dine fødder, i hænder og endda under din bh,” siger hun. Overvej at bruge en spray frem for en roll-on, for som Hazen siger, er det bedst at anvende spray på brystet.

Da nogle undersøgelser tyder på, at aluminium i traditionelle antiperspiranter kan absorberes af huden og potentielt føre til ændringer i østrogenreceptorerne i brystceller, anbefaler Idriss at anvende en aluminiumfri antiperspirant i stedet. (De fleste undersøgelser afviser en sammenhæng mellem aluminium og brystkræft, og The American Cancer Society rapporterer, at der ikke er nogen tydelig forbindelse mellem de to, men du kan aldrig være for forsigtig.)

Hold huden så tør som mulig.

Sørg for at skifte svedige bh’er ud så hurtigt som muligt, og brug et håndklæde til at holde området tørt, siger Hazen. Dette vil medvirke til at forhindre ubehagelige og uhyggelige udslæt.

Hvis du får udslæt, skal du bruge et anti-gær eller svampepulver, som bør rense op i løbet af et par dage, siger Hazen.

På specielle varme dage kan du prøve at bære en bh-liner, som glider under bunden af ​​din bh for at hjælpe med at absorbere sved og holde dig tør.

Overvej Botox injektioner.

Hvis du har prøvet ovenstående taktik, og de ikke duer, foreslår Idriss at planlægge en aftale med din hudlæge for at diskutere Botox-injektioner, som er FDA-godkendte til at behandle overdreven sved. Injektionen virker ved at blokere de kemiske signaler, der ændrer dine svedkirtler, forklarer hun. “Din læge vil hjælpe dig med at evaluere dine muligheder og kan også tale med dig om receptpligtige piller, som kan mindske den samlede mængde sved, din krop genererer,” tilføjer hun. Det er dog vigtig at det er en læge der er med i overvejelserne, da alle kroppe er forskellige, og der kan være forskellige årsagen til den ekstra svedproduktion.

Tal med din læge om en brystløft eller reduktion.

Der findes en sidste udvej, hvis alt andet fejler. Hvis sveden under dine bryster er særlig problematisk – og du har døjer med andre store problemer på grund af dine store bryster, som f.eks. Nakke- eller rygsmerter – anbefaler Hazen at lave en aftale med en plastikkirurg for at tale om at få et brystlift eller brystreduktion . “Fordi sved under brysterne er meget mere almindelig hos kvinder med store bryster, og bryster, der hænger ned, kan disse procedurer være nyttige,” siger hun.

Was this helpful?