Praktiske tips

Kan man sove med bh?

1743 views 19. marts 2018 19. januar 2022 11

Gamle skrøner siger, at sove med en bh på, vil få dine bryster til at hænge. Men i modsætning hertil plejede den ikoniske skønhed Marilyn Monroe at sove med en bh på hver aften for at forhindre dem i at hænge. Så hvad skal man tro på?

Hvad er sandheden i sagen; vil at sove med en bh på faktisk have nogen indvirkning på din brysters form / størrelse / evne til at stritte – enten forbedre eller gøre værre – eller kan det have andre konsekvenser for dit helbred? Vi spurgte Dr. Seth Rankin, grundlægger af den private GP-kæde London Doctors Clinic: skal du eller burde du ikke bære bh i sengen?

“Hængende bryster er et uundgåeligt faktum for kvinder, når de bliver ældre,” siger Dr. Rankin, og fortæller om det vi ved, men sandsynligvis ikke vil høre. Årsagen er, at bindevævets evne til at holde brysterne på plads, taber sin elasticitet over tid.

Dr. Rankin bemærker, at der er forskellige faktorer, der kan bidrage til den øgede sandsynlighed for at sænke bryster, herunder “graviditet og amning, genetik, rygning, dramatisk vægttab eller øgning og måske endda høj intensitetsaktivitet”. Han fortæller er det er meget svært at måle effekten af at sove med sin bh, da der er mange faktorer der kan spille ind.

Men betyder det at sove med en bh, helt sikkert ikke har nogen indflydelse på om brysterne kommer til at hænge? Ikke nødvendigvis, siger han.

Hvilken effekt har BH’en om natten?

“Lad os tænke på dette fra et videnskabeligt synspunkt,” siger lægen. “Hængende bryster er forårsaget af tyngdekraften på brystets masse. Derfor hænger større bryster mere, da der er mere fedt i vævet, fordi tyngdekraften trækker mere.

“Når du lægger dig fladt, skubber virkningen af ​​tyngdekraften brystvævet tilbage mod brystet, i stedet for ned mod dine tæer. Så iført en bh (hvis formål ultimativt understøtter bryster nedenunder) er det i det væsentlige overflødigt når du sover, eftersom bryster naturligt komprimere tilbage ned på brystet. ”

Dr. Rankin fortæller, at baseret på denne tyngdekraftslogik, i lange perioder med at ligge ned (uanset om du har på bh eller ej) sandsynligvis vil forhindre, at brysterne falder langsomt. Men dette vil kræve længere end din gennemsnitlige 7/8 timers søvn, og hvem vil ligge ned i 20 timer om dagen for blot at sikre, at dine bryster forbliver oppe, når du rammer overgangsalderen? Ikke mig.

Så det synes at være svaret på spørgsmålet: det er usandsynligt, at det har nogen reel effekt. Men hvad med andre sundhedsmæssige konsekvenser, som søvn i din bh kan have?

“Med hensyn til selve brystvævet: Hvis din bh ofte efterlader trykmærker i din hud fra fra en stram bh, så vil brug hele døgnet rundt, ikke give huden en chance for at genoprette og hoppe tilbage fra disse, hvilket fører til langsigtet slid i vævet “, advarer Dr. Rankin.

“Bortset fra brysterne, er der meget andet man skal tænke på, rent anatomisk omkring brystområdet: fra muskler til vener, lymfeknuder til nerver. Hvis din bh er for stram, kan du begrænse blodforsyningen til brysterne og omkringliggende områder, ” fortæller lægen os.

“Det samme gælder for lymfesystemet: En stramt siddende bh kan begrænse lymfestrømmen til de mange vigtige lymfeknuder omkring brystet og armhulen, hvilket forhindrer systemets vigtige funktion at spule giftige affaldsprodukter fra kroppen”, forklarer Dr. Rankin. .

Så det er nok bedst at undgå at bære en bh i sengen, og det er helt uden at nævne den negative effekt, det kan have på din søvnkvalitet, især hvis den er med bøjle.

Konklusionen fra en læge synspunkt er, at der er mange grunde til, du bør ikke sove med bh. Hængende bryster er bare ikke en af ​​dem.

Sove-bh

Sort bomulds bh med frontlukning 299,-

Sort bomulds bh med frontlukning 299,-

Hvid bomulds bh med frontlukning 299,-

Hvid bomulds bh med frontlukning 299,-

Vil du gerne sove med en bh, har Plaisir lavet en speciel sove-bh, der endda kan spændes forfra uden besvær. Den har bredde stropper, 5 hægter og er blød og behagelig at have på. Nogle bruger den også om søndagen, eller hvis du en dag ikke har brug for særlig meget hold, men ikke vil gå uden.

 

Was this helpful?