Praktiske tips

Hvor ofte skal en bh vaskes?

1192 views 19. marts 2018 31. oktober 2018 5

Så tit skal du vaske din bh

BH’er… De er en stor del af dit liv er de ikke? De fleste kvinder bærer dem hver dag, og nogle sover faktisk i dem, men hvor mange vasker dem regelmæssigt? Lige så mange som dem, der regelmæssigt får taget mål til en ny bh, viser det sig.

I sidste måned overophedede en diskussion, efter at en mor indrømmede, at hun kun vaskede hendes en gang om måneden.

Selvom de måske ikke ser snavsede ud, ophobes olier og affaldsstoffer i stoffet, hvilket kan forårsage bakterier. Det kan ud over at lugte, også i sidst ende give eksem, udslet eller svamp. Jo større bryster man har, des mere sved vil de også afgive. Værst er det dog om sommeren, eller når man tager på ferie ned til varmen. Her skal man skifte bh’en oftere, end f.eks. om vinteren.

Så hvor ofte skal du vaske din bh? Hver dag? En gang om ugen? En gang i hver fjortens dag? Vi spurgte eksperterne.

Hvor ofte skal jeg vaske min bh?

En af eksperterne forklarede, at det hele har at gøre med, hvor ofte du har en bestemt bh på, mere end et faktisk tidsforbrug. ‘Vi anbefaler at vaske din bh efter hver anden til tredje brug.

Men der er nogle forskellige faktorer, som i virkeligheden blot handler om sund fornuft.

Eksperten siger, “dette afhænger virkelig af dine daglige aktiviteter, for eksempel skal en sportsbh vaskes efter hvert gang,”. Og selvfølgelig, hvis du sveder mere end normalt, så skal du vaske din bh så snart du tager det af.

Sådan vasker du din bh

Nu hvor vi har fastslået, hvor ofte du skal vaske din bh, er det vigtigt at få styr på vaske teknikken, især da vi ved, at de fleste af os, har vasket vores bh’er forkert hele vores liv.

Eksperterne i dameundertøj rådgiver, “Vi anbefaler altid kun håndvask af dit undertøj. Samtidig anbefales det at bruge et mildt vaskemiddel. Det er den mest blide og effektive måde at beskytte dit undertøj på og sikre, at det varer så længe som muligt. Skyl kun i et par minutter i varmt vand for at beskytte dit undertøjs elasticitet, da varmt vand kan få materialet til at svække. ‘

‘Hvis du bruger en vaskemaskine (og det anbefales ikke), skal du sørge for, at dit undertøj er placeret i en vaskepose til at beskytte det. Sørg for, at hægten på din bh er fastgjort for at undgå at de bliver fanget, og at du vasker på en skånevask med lignende farver. Brug ikke skyllemiddel, da dette kan medføre skade på elastikken i undertøj. Lad altid dit undertøj lufttørre, da varme kan beskadige elasticiteten. Undgå at vride eller sno undertøjet for at fjerne overskydende vand, da dette kan beskadige bøjler og formen. ‘

Og hvis du er bekymret for lige pludselig at stå uden nogle bh’er, (som kunne være ganske befriende for at være ærlig), så prøv dette trick. ‘Hav nogle bh’er i rotation på samme tid, en til at bære, en i vask og en på standby klar til at bruge, dette vil forlænge dine bh’ers liv. ‘

Nu har du en god grund til at gå ud og købe nogle nye bh’er. Jo flere der er til rådig hed i skabet, des mere tid har du til at få vasket de beskidte.

Er du på jagt efter nye bh’er, kan du købe de bedste her.

Opsummeret

  • Vask efter hvor aktiv du er
  • Undgå maskine
  • Vask i hånden
  • Brug mild sæbe, gerne en håndsæbe
  • Undgå overforbrug af varmt vand
  • Vrid ikke inden tørring

Was this helpful?